Ντοκιμαντέρ « LA STRATEGIA – il caso Novartis », [Με Ελληνικούς υπότιτλους]

La Strategia

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2019 το 77λεπτό ντοκυμαντέρ των Ελβετών δημοσιογράφων Μαρία Ροζέλι (Maria Roselli) και Μάρκο Ταλιαμπούε (Marco Tagliabue), προβάλλεται για πρώτη φορά από το πρώτο κανάλι της ελβετικής ιταλόφωνης ραδιοτηλεόρασης RSI. 
Στο «La Strategia- il caso Novartis» οι πρωταγωνιστές του πολύκροτου σκανδάλου διαφθοράς της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, οι τρεις μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος υπό την καθοδήγηση του δικηγόρου-ποινικολόγου Παύλου Σαράκη, αλλά και Έλληνες Αξιωματούχοι, αποκαλύπτουν γεγονότα και πτυχές της υπόθεσης που βρίσκεται υπό το στόχαστρο των Αμερικανικών Αρχών.

Ο Παύλος Σαράκης προσέφυγε τον Αύγουστο του 2016 ενώπιον των Αμερικανικών Αρχών (Securities and Exchange Commission & Department of Justice), για αθέμιτες πρακτικές της πολυεθνικής Φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλάδα, βάσει του ομοσπονδιακού νόμου των ΗΠΑ (FCPA). Η δημοσιοποίηση της έρευνας των Αμερικανικών Αρχών με την συνδρομή των Ελλήνων Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος/ Πληροφοριοδοτών (Whistleblowers) για τη Novartis τον Δεκέμβριο του 2016, προκάλεσε την ενεργοποίηση και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την υπόθεση να ερευνάται πλέον επί αμερικανικού, αλλά και ελληνικού εδάφους.

Comments are closed