«Στον Ενικό» Του Νίκου Χατζηνικολάου: Το Πόρισμα Για Τη Χ.Α . . .

550_334_301298Η δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, το αίτημα άρσης ασυλίας 9 βουλευτών, το πόρισμα και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης εξήγησε ότι το πολιτικό σύστημα απλώς διαβίβασε τις δικογραφίες που αφορούν τη Χρυσή Αυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Το πολιτικό σύστημα έκανε ένα πράγμα. Πρακτικά διαβίβασε δικογραφίες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν έπρεπε; Η κριτική που δεχόμαστε από την αριστερα είναι ότι καθυστερήσαμε όχι ότι δεν έπρεπε. Το δεύτερο που έχει γίνει είναι η ψήφιση ενός νόμου με ευρύτατη πλειοψηφία ώστε προσωρινά να αναστέλλεται η χρηματοδότηση των κομμάτων που βαραίνονται βουλευτές με τέτοιες κατηγορίες» είπε ο Μάκης Βορίδης.

 


Real.gr Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ από realmedialive

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική δίωξη όπως ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή. «Για να καταλάβω υπάρχουν πολλά κόμματα που έχουν σώματα που φοράνε παραλλαγές, που κάνουν παρελάσεις και παίρνουν στρατιωτικά παραγγέλματα; Που κρατούν και κάτι ροπαλάκια με σημαίες για να ευτελίζεται και η ελληνική σημαία και εμπλέκονται σε πράξεις. Τα είδαμε στις τηλεοράσεις» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε νεοναζιστική οργάνωση την Χρυσή Αυγή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ιδεών. «Οι ιδέες όσο απεχθείς και αν είναι αντιμετωπίζονται με άλλες ιδέες. Απαιτεί πριν από όλα κοινωνικό και πολιτικό αγώνα. Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο ούτε πρέπει να γίνουμε δικαστήριο» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και συνέχισε: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου για τις εγκληματικές πράξεις της και όχι εκτός νόμου».


Real.gr Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ από realmedialive

Ειδικότερα για τις κατηγορίες κατά της Δικαιοσύνης που εκτοξεύουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τότε θα έπρεπε να ζητούν την άρση της ασυλίας τους προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητα τους. «Είναι και ναζί και θρασύδειλοι και ψεύτες και θεομπαίχτες. Έχουν αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο και λένε: ξέρετε μπορεί να είναι και από το εμβόλιο» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε «παρωδία» ολόκληρη την υπόθεση σε βάρος του κόμματος του και επανέλαβε ότι η δίωξη είναι πολιτική. «Η δίωξη αυτή σε βάρος της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα πολιτική. Και πρώτα απ΄ όλα για τους 9 βουλευτές, Θα επαναλάβω ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τους εμπλέκει σε παράνομες πράξεις» σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνέχισε: «Έχει κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι το μόνο έγκλημα μας είναι ένα: Ότι μας εμπιστεύτηκε ο λαός για να βάλουμε τέλος στην κλεπτοκρατία».


Real.gr ΗΛ.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ από realmedialive

Ο πρώην περιφερειάρχης και πρώην βουλευτής, Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε ότι πρέπει να καταδικάζεται η βία από όλες τις πλευρές. «Η Δημοκρατία είναι φυλακισμένη στην Ελλάδα. Στη δημοκρατία οι ιδέες δεν φυλακίζονται. Λες και για όλα τα κακά στη χώρα φταίει η Χρυσή Αυγή. Δεν είμαι ναζιστής αλλά καταγγέλλω τις ακρότητες από όλες τις πλευρές» τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Real.gr Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ από realmedialive

Ο συνήγορος του Ευ.Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο πόρισμα των δύο ανακριτριών και υπογράμμισε ότι «μέχρι τώρα η δίωξη δεν είναι παρά μία πιθανολόγηση της διάπραξης ενός εγκλήματος. Αυτό το πόρισμα είναι πραγματικά ένα σενάριο που δεν επαληθεύεται από κανένα αποδεικτικό μέσο».


Real.gr ΑΛ.ΚΟΥΓΙΑΣ από realmedialive

Ο δικηγόρος, Φαήλος Κρανιδιώτης είπε ότι το βασικό πολιτικό ζήτημα είναι πως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζιστές. «Το θέμα είναι πως τους ανθρώπους αυτούς που τους οδηγήσαμε σε αυτή την οργή και έφτασαν στο σημείο να μην τους ενδιαφέρει αν χαιρετούν ναζιστικά, να τους κερδίσουμε» τόνισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης και χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής που τα «βάζει» με τη Δικαιοσύνη.


Real.gr Φ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ από realmedialive

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση σε επίπεδο πολιτικής δράσης. «Ξέραμε ότι υπήρχε μία περίοδος που η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε σε καθεστώς ποινικής ασυλίας. Η ίδια η δικαιοσύνη απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας δεν είχε δείξει την εγρήγορση που θα έπρεπε. Από εκεί και πέρα πρέπει να είναι σαφής η διάκριση συμμετοχής. Οι φασίστες είναι αποκρουστικοί αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι αξιόποινη η συμπεριφορά τους» ανέφερε ο συνταγματολόγος.


Real.gr Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ από realmedialive

Ο συνήγορος του Η.Κασιδιάρη και του Η. Παναγιώταρου, Παύλος Σαράκης είπε ότι «οι αδικίες είναι προσάναμμα στο χάος» και εξήγησε ότι οι ανακρίτριες δεν έχουν το δικαίωμα να λένε σε ένα δικαστή να αποδώσει κατηγορίες σε βουλευτές. «Δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο. Κανένας δικαστής δεν δικαιούται να χαρακτηρίζει ένα κόμμα συλλήβδην τρομοκρατική οργάνωση. Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας» τόνισε ο Παύλος Σαράκης.


Real.gr Π.ΣΑΡΑΚΗΣ από realmedialive

Ο συνήγορος του Ι. Λαγού, Αλέξανδρος Αλεξιάδης υποστήριξε και εκείνος ότι η δίωξη σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική και όχι ποινική. «Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει στην κατοχή του κάτι ή θέλει να δημιουργεί μία εντύπωση έχει και μία ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά» είπε ο δικηγόρος.


Real.gr ΑΛ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ από realmedialive

Ο συνήγορος της Ε.Ζαρούλια, Άγγελος Αγγελέτος υποστήριξε ότι η πελάτισσα του δεν έλαβε αντίγραφο του πορίσματος την ίδια στιγμή που δημοσιεύθηκε σε ΜΜΕ. «Το πόρισμα είναι ένα παρά πολύ ωραίο πουλόβερ που έχει πλεχτεί με τέτοιο τρόπο που έχει μία ελαστικότητα για να μπορεί να χωρέσει τα πάντα. Όσους κατηγορούμενους θέλετε και με όποιες κατηγορίες θέλετε. Καταρχάς που εδράζεται η εγκληματική δραστηριότητα ή η βούληση για την εκτέλεση κακουργηματικών πράξεων μέσα από μια δομημένη οργάνωση που έχει μία ιδεολογία στο να διαπράττει συγκεκριμένα εγκλήματα όταν στο προοίμιο της εκθέσεως-γιατί αυτό είναι το πόρισμα- βρίσκεται τι πίστευε ο κ . Μιχαλολιάκος το 1980» υπογράμμισε ο δικηγόρος.


Real.gr ΑΓ.ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ από realmedialive

Ο εισαγγελέας, Βασίλης Φλωρίδης ανέφερε ότι με το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να δικαστεί κανένας για τις ιδέες του όσο αποκρουστικές και αν είναι. «Η ποινική Δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να παραθέσει στοιχεία. Εάν μία ανάκριση εάν μία ποινική δίωξη δεν εδράζεται σε επαρκείς ενδείξεις τότε αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη. Ως κείμενο έχει ορισμένα στοιχεία που μπορούν να στοιχειοθετήσουν μία κατηγορία κατ’ αρχήν. Το κρίσιμο είναι τι ρόλο καλείται να παίξει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη; Να απονείμει δίκαιο ή να κρίνει πολιτικές πεποιθήσεις;» αναρωτήθηκε ο Βασίλης Φλωρίδης που έδωσε έναν ορισμό του ποια είναι η εγκληματική οργάνωση.


Real.gr Β.ΦΛΩΡΙΔΗΣ από realmedialive

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=301315&catID=1

Comments are closed