Το Δικηγορικό Μας Γραφείο Στην «Υπόθεση Της Χίου»…

111

Τα αλλεπάλληλα αεροπορικά ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη δύο μελών του «δικτύου υποστήριξης»  της οργάνωσης DHKP-C έχουν μπει  στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ, η οποία συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση της ανεύρεσης -πριν από μια εβδομάδα- ενός  οπλοστασίου σε  ταχύπλοο ανοικτά της  Χίου.

Επιπλέον  η ΕΛΑΣ διερευνά  20 περίπου εμβάσματα, με διάφορα ποσά της τάξης των 100 ευρώ, που φέρεται να έπαιρνε -σε προγενέστερο χρόνο-  από τούρκους υπηκόους ο 51χρονος έλληνας «καπετάνιος»  του ταχύπλοου. Ο τελευταίος προφυλακίσθηκε όπως και οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι (εκ των οποίων τρείς Τούρκοι) για την ίδια υπόθεση.

Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί έγγραφο που βρίσκεται στην  δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με το οποίο άγνωστος, λίγη ώρα μετά την ανεύρεση του ταχύπλοου με το οπλοστάσιο, τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο της Χίου και ενημέρωσε ότι «γιάφκες» των  υπόπτων βρίσκονται στην οδό Πατούσα -κοντά στην  πλατεία Κάνιγγος-  στην Αθήνα και στην οδό Νεωρίων στην Χίο  (ΣΣ εκεί βρίσκεται ταξιδιωτικό γραφείο)!

Την περασμένη Τρίτη το Λιμενικό κσι αργότερα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβαν την έρευνα για την προσπάθεια μεταφοράς με το ταχύπλοο  «Εμμα» στα τουρκικά παράλια, δύο μελών της τουρκικής ένοπλης οργάνωσης DHKPC που θεωρούντο ύποπτοι και για προηγούμενες επιθέσεις στην  γειτονική χώρα.  Μέσα στο ταχύπλοο συνελήφθησαν ακόμη ενας 22χρονος σπουδαστής σχολής εμποροπλοιάρχων και ο προαναφερθείς 51χρονος καπετάνιος του πλοίου που παλιότερα είχε φυλακισθεί για δύο υποθέσεις ναρκωτικών. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προέκυψε ότι οι Τούρκοι ένοπλοι είχαν την υποστήριξη ενός ελληνοτουρκικού δικτύου στο οποίο συμμετείχαν δύο εστιάτορες -ενας Ελληνας και ενας Τούρκος, ηλικίας 51  και 54 ετών αντιστοίχως. Ο πρώτος  από αυτούς έχει ήδη φυλακισθεί.   

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ   επικέντρωσαν την προσοχή τους σε στοιχεία για συνεχή ταξίδια   που είχαν κάνει, ανενόχλητοι, στην Τουρκία  οι δύο «εστιάτορες», με άγνωστο σκοπό και με συναντήσεις στην γειτονική χώρα που δεν έχουν διερευνηθεί.    Μάλιστα ένα από αυτά τα ταξίδια φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν το συμβάν στην Χίο.   
Ο   δικηγόρος κ. Παύλος Σαράκης, νομικός εκπρόσωπος του 54χρονου τούρκου επιχειρηματία, επισημαίνει στο «Βήμα» ότι «ο πελάτης  μου δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση.   Εχει πολύχρονη παρουσία στην Ελλάδα και είναι  νομοταγής,. Εξάλλου δεν ασχολείται με την πολιτική. Όταν κληθεί από τις δικαστικές αρχές  θα εμφανισθεί αυτοβούλως…»
Ερευνα, τέλος, διεξάγεται  για τα χρήματα που έπαιρνε τα τελευταία χρόνια ο έλληνας καπετάνιος του πλοίου από έναν Τούρκο  που διαμένει στην Ηλιούπολη και εμφανίζεται ως συγγενής του 54χρονου  εστιάτορα . Η συγκεκριμένη «χρηματοδότηση» έχει προβληματίσει τους αστυνομικούς αφού δεν φαίνεται να έχει οποιαδήποτε σχέση με τα ταξίδια στην Χίο.  Όπως αναφέρει ο δικηγόρος   του έλληνα καπετάνιου -παραλήπτη των χρημάτων-  κ Γιώργος Κατσιάδας «τα λεφτά αυτά του τα έστελνε  ο τούρκος φίλος του  μέσα στη φυλακή  στο διάστημα που ήταν κρατούμενος για τις υποθέσεις ναρκωτικών. Δεν έχει καμία σχέση με την τουρκική ένοπλη οργάνωση».

Comments are closed