Αμερικανική Πρεσβεία

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα

Το κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα της Σχολής Μπαουχάουζ, Γουόλτερ Γκρόπιους. Η ανέγερσή του διήρκεσε από το 1959 έως το 1961 και το κτίριο έχει χαρακτηριστεί αρχιτεκτονικό μνημείο.

Το 2003, η Πρεσβεία των ΗΠΑ και ο Δήμος της Αθήνας καλωσόρισαν την προσθήκη ενός νέου χώρου πράσινου – του πάρκου της οδού Μακεδόνων – στην πόλη των Αθηνών. Ο σχεδιασμός και η δεντροφύτευση αυτού του πεζόδρομου, που έγινε λόγω των αυξανόμενων αναγκών για ασφάλεια, ήταν μια ευκαιρία για μας να δώσουμε κάτι πίσω στην γειτονιά μας και να δείξουμε την ευαισθησία μας προς τους γείτονές μας. Με παρόμοιο τρόπο, το νέο κτίριο γραφείων βελτίωσε αισθητικά ολόκληρο το χώρο της Πρεσβείας.

Το διάσημο σχέδιο του Γκρόπιους για το κτίριο της Πρεσβείας βασίστηκε στις απλές φόρμες του Μπαουχάουζ και, όπως είπε ο αρχιτέκτονας, ήταν εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του Παρθενώνα. Το νέο κτίριο, σχεδιασμένο από τους Κάλλμαν, ΜακΚίνελ και Γουντ, έχει κλασσικές και απλές γραμμές, και θα συνυπάρχει αρμονικά με το παλιό κτίριο.

website Email

Comments are closed