Υπόθεση Novartis- Δελτίο Τύπου

To  Δικηγορικό Γραφείο μας ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι επετεύχθη εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας  Νovartis και των Αμερικανικών Αρχών (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ). H Novartis καλείται να καταβάλει συνολικά $345.000.000  για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα – Ν. Κορέα – Βιετνάμ. Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επεβλήθησαν βάσει του Ομοσπονδιακού νόμου FCPA για αθέμιτες πρακτικές εταιρείας εκτός ΗΠΑ. Τα $310.000.000  αφορούν στις αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas(Το υπόλοιπο πρόστιμο αφορά Ν. Κορέα – Βιετνάμ).

Το Δικηγορικό  Γραφείο μας με αυτή την εξέλιξη αισθάνεται πλήρη δικαίωση για τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην πατρίδα μαςΕίναι μια μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς. Την αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες που πλήρωσαν ακριβά την διαφθορά στο χώρο της υγείας στην πατρίδα μας  και βλέπουν τους ενόχους να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και να προκαλούν την λογική και την Δικαιοσύνη.

Σας επισυνάπτουμε τα link με τις αποφάσεις των SEC – DoJ:

https://www.sec.gov/litigation/admin/2020/34-89149.pdf

https://www.justice.gov/usao-nj/press-release/file/1289826/download

 

Αθήνα, 25/06/2020

ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΣΑΡΑΚΗΣ

Δικηγόρος/Ποινικολόγος

Σχετικά άρθρα

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης

Εσείς ή κάποιο φιλικό σας πρόσωπο έχει ανάγκη άμεσης νομικής υποστήριξης;


Αποκλειστικά και μόνο για έκτακτες περιπτώσεις επικοινωνήστε όλο το 24ωρο, εχέμυθα και εμπιστευτικά, στο: 697-64 37 960.

Σημείωση: Στο ανωτέρω τηλέφωνο ΔΕΝ δίνονται πληροφορίες ή νομικές συμβουλές.

Emergency Phone

Do you or an acquaintance need legal support immediately ?


In emergencies call: (+30) 697-64 37 960 any time of the day or night. Your call will be treated in the strictest of confidence.

Note: Information or legal advice is NOT available over the phone.